گلوی مصنوعی روزی میتواند به افراد بیصدا در صحبت کردن کمک کند
بیشتر مردم گفتار را بدیهی میدانند، اما در واقع یک فرآیند پیچیده است که هم شامل حرکات دهان و هم ارتعاشات بافتهای چین خورده به نام تارهای صوتی در گلو میشود.
اگر تارهای صوتی آسیب یا ضایعات دیگر را تحمل کنند، فرد می تواند توانایی صحبت کردن را از دست بدهد.
اکنون، محققانی که در ACS Nano گزارش می دهند، گلوی مصنوعی قابل حمل ابداع کرده اند که وقتی به گردن متصل میشود، میتواند حرکات گلو را به صدا تبدیل کند.
دانشمندان آشکارسازهایی ساختهاند که حرکات روی پوست انسان مانند نبض یا ضربان قلب را اندازهگیری میکند. با این حال، دستگاه ها معمولاً نمی توانند این حرکات را به صدا تبدیل کنند.
اخیراً He Tian، Yi Yang، Tian-Ling Ren و همکارانش نمونه اولیه گلوی مصنوعی با هر دو قابلیت را توسعه دادند، اما از آنجایی که این دستگاه باید به پوست چسبانده میشد، برای مدت طولانی پوشیدن آن به اندازه کافی راحت نبود.
بنابراین محققان میخواستند گلوی مصنوعی نازکتر و پوستمانندی بسازند که مانند یک خالکوبی موقت به گردن بچسبد.
محققان برای ساخت گلوی مصنوعی خود، گرافن را با لیزر بر روی ورقه نازکی از فیلم پلی وینیل الکل نویسی کردند.
اندازه دستگاه منعطف 0.6 در 1.2 اینچ یا تقریباً دو برابر اندازه ناخن شصت یک شخص است.
محققان از آب برای چسباندن فیلم به پوست روی گلوی یک داوطلب استفاده کردند و آن را با الکترودها به بازوبند کوچکی که حاوی یک برد مدار، میکرو کامپیوتر، تقویتکننده قدرت و رمزگشا بود متصل کردند.
هنگامی که داوطلب بدون سر و صدا حرکات گلوی گفتار را تقلید می کرد، ابزار این حرکات را به صداهای منتشر شده تبدیل میکرد، مانند کلمات “OK” و “No”.
محققان می گویند که در آینده، افراد بی صدا میتوانند آموزش ببینند تا سیگنال هایی را با گلوی خود تولید کنند که این دستگاه به گفتار تبدیل می شود.
(نویسندگان کمکهای مالی را از برنامه کلید ملی تحقیق و توسعه چین، بنیاد ملی علوم طبیعی چین، برنامه تحقیقات پایه ملی چین، مرکز نوآوری پکن برای چیپ آینده، بنیاد علوم طبیعی پکن و برنامه علم و فناوری شنژن تأیید میکنند.)
بیشتر بدانید:لنزهای چشمی نانوکامپوزیت طلا که کوررنگی را بهبود میبخشند
لینک مفید:توسعه وسایل بینایی مصنوعی
بیشتر بخوانید: نانوتکنولوژی ممکن است ژن تراپی برای درمان نابینایی را بهبود بخشد
تاریخ:1403/9/12
مهسانعمتی