ارتباط با ما 02144787082

انتقال فناوری

زمان مطالعه: 2 دقیقه

انتقال فناوری در فیدار بسپار ارک

امروزه صنایع به منظور پرهیز از هزینه های سنگین تحقیق و توسعه، بخش هایی از فناوری مورد نیاز خود را به مجموعه های نوپا واگذار کرده و پس از برون سپاری، نتایج آن را در قالب انتقال فناوری، به مجموعه خود منتقل می نمایند.

شرکت فیدار بسپار ارک، با سابقه چندین ساله در اکوسیستم صنعت کشور و شناخت متخصصین فعال صنایع، تجربه بسیاری در امر انتقال فناوری کسب نموده است و اماده ارائه خدمات مورد نظر به واحد های صنعتی و فناوران می باشد.

انتقال فناوری

انتقال فناوری چیست؟

انتقال فناوری (Technology transfer) : به معنی هدایت یک تکنولوژی و فناوری خاص، از آزمایشگاه به صنعت، و یا از بخشی از صنعت به بخش دیگری از آن است. به طور کلی، هر گونه جا به جایی فناوری، با هدف رفع نیاز بخش های مختلف صنعت را انتقال فناوری می نامند.

به بیان دیگر، انتقال فناوری، فرآیند جا به جایی فناوری از یک شخص یا یک سازمان که صاحب مالکیت مادی و معنوی آن فناوری است به شخص یا سازمانی دیگر است. هدف از این عمل، تبدیل اختراعات و نتایج علمی به محصولات و خدمات جدیدی است که به نفع جامعه باشد.

انتقال فناوری یکی از اصلی ترین چرخ های محرک صنعت است. به طوری که بدون آن، شرکت ها و صنایع، نیازمند صرف هزینه های هنگفت تحقیق و توسعه خواهند شد.

در واقع پروسه انتقال تکنولوژی، با برداشتن بخش زیادی از هزینه های تحقیق و توسعه از دوش صنعت، با سرعتی بسیار بالاتر، مشکلات و نیازهای علمی و فناورانه را برطرف می نماید.

مسئولیت انجام این کار عمدا به عهده دفاتر انتقال فناوری یا TTO ها (Technology transfer office) است. این دفاتر که در تمامی مراکز علمی و پژوهشی حضور دارند، به عنوان نهاد واسط مورد اعتماد طرفین، نیازهای صنعت را بررسی و پاسخ این نیازها را در گوشه و کنار آزمایشگاه ها و مراکز آموزش عالی، جستجو می کنند.

دفاتر انتقال فناوری همچنین با شناسایی فناوری های روز و اختراعاتی که هنوز هیچ نیازی برای آنها وجود ندارد، و انجام پتانسیل سنجی، این فناوری ها را به صنعت معرفی می نماید.

مراحل انتقال فناوری چیست؟

  • شناسایی نقاط ضعف بخش صنعت (استحصال تقاضاهای صنعتی)

  • بررسی محیط آکادمیک با هدف شناسایی راه حل ها (کشف فناوران)

  • انتقال مالکیت یا حق استفاده از فناوری به صنعت

  • رصد بازار با هدف بررسی میزان موفقیت پروسه