دانشمندان ضد آفتابی ساختند که ملانین تولید میکند
نور خورشید منبع خوبی از ویتامین D است که برای بدن بسیار مهم است. ازسوی دیگر، قرار گرفتن بیش از حد در معرض گرمای خورشید می تواند منجر به سرطان پوست شود بنابراین، پزشکان به افراد توصیه میکنند که برای محافظت از خود مقداری ضد آفتاب استفاده کنند که اخیراً نانوتکنولوژیست ها ضد آفتابی ساخته اند که ملانین تولید می کند.
دانشمندان و محققان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو فاش کردند که ضد آفتابی ساخته اند که مانند ملانوزومها(سلول ترشح کننده ملانین)، سلول های پوستی که ملانین تولید می کنند و از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند، عمل می کند.
آنها همچنین کشف کردند که این ملانوزومهای مصنوعی می توانند توسط کراتینوسیت ها(سلول های اپیدرمی که ساخت پروتئین کراتین را بر عهده دارند)، اکثر سلول های پوست موجود در اپیدرم یا پوست خارجی جذب شوند.
در نهایت آنها کشف کردند که این ملانوزوم های مصنوعی می توانند توسط کراتینوسیت ها جذب شوند و همچنین اکثرسلول های پوست در اپیدرم یا لایه خارجی پوست تشکیل شدند.
آنها نحوه رفتار این نانوذرات ملانین مانند را مطالعه کردند و کشف شگفت انگیز دیگری یافتند که ملانوزومهای مصنوعی نه تنها مانند همتایان طبیعی خود روی پوست پخش می شوند بلکه از DNA پوست در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش محافظت می کنند.
این پیشرفت نانوتکنولوژی تأثیر قابل توجهی به ویژه در بیماری های مرتبط با پوست مانند ویتیلیگو(لک و پیسی) و آلبینیسم(زالی) و درمان آنها دارد. جیانسچی گفت: تاکنون هیچ درمان موثری برای چنین بیماری هایی وجود ندارد.
ویتیلیگو زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی به طور غیر طبیعی ملانوسیت ها را از پوست پاک میکند و در نهایت تولید آن را متوقف می کند. ازطرف دیگر آلبینیسم، یک نقص ژنتیکی است که با فقدان آنزیم تولید کننده مس، تیروزیناز(نوعی آنزیم)، که مسئول تولید ملانین نیز می باشد، مشخص میشود.
محققان همچنین اظهار داشتند که این نانوذرات ملانین مانند می توانند برای توسعه درمان های جدید برای بیماری های مرتبط با نقص ملانین استفاده شوند.
این نقد و بررسی درمجله ACS Central Science منتشر شده است.
مطلب مفید: توسعه تکنیک های بازسازی پوست
تاریخ: 1403/7/10
مهسا نعمتی