شرکت دانش بنیان چیست؟
شرکت دانش بنیان به شرکت یا مؤسسات خصوصی یا تعاونی گفته می شود که به منظور همافزایی علم و ثروت کشور فعالیت می نمایند.
از مجموعه اهداف شرکت های دانش بنیان، توسعه اقتصاد دانش محور و تحقق اهداف علمی و اقتصادی است. شامل کاربرد نوآوری و تجاریسازی نتایج حاصل از تحقیق و توسعه در حوزه فناوریهای برتر، با ارزش افزوده فراوان و براساس معیارهای موردنظر قانون.
هدف از ایجاد یک شرکت دانش بنیان اما فراتر از این است. در کنار موارد ذکر شده در بالا، مزایای اقتصادی بسیاری نیز در این نوع بنگاه های اقتصادی نهفته است.
همچنین قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات مشتمل بر سیزده ماده و شش تبصره در تاریخ ۵ آبان ۱۳۸۹ جهت دستیابی به اقتصاد دانشبنیان، به تصویب مجلس رسید و پس از تأیید شورای نگهبان در تاریخ ۳۰/۸/۸۹ جهت اجرا به مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد.
طبق قوانین ثبت شرکت های دانش بنیان، سه شرط اساسی برای پذیرش یک شرکت به عنوان یک نهاد دانش بنیان وجود دارد:
- محصول یا خدمات شرکت باید دارای پیچیدگی سطح فنی باشد.
- محصول یا خدمات شرکت باید در حال فروش یا عرضه باشد.
- محصول یا خدمات شرکت باید مبتنی بر تحقیق و توسعه باشد.
به روز رسانی: شرایط و طبقه بندی جدید شرکت های دانش بنیان ابلاغی مرداد 1402 را در این لینک بخوانید.
به روز رسانی: شرایط و طبقه بندی جدید شرکت های دانش بنیان ابلاغی مرداد 1402 را در این لینک بخوانید.
به روز رسانی: شرایط و طبقه بندی جدید شرکت های دانش بنیان ابلاغی مرداد 1402 را در این لینک بخوانید.
طبقه بندی محصولات و خدمات دانش بنیان
بر اساس قوانین ثبت شرکت های دانش بنیان، با توجه به میزان پیشرفت در سه شرط اساسی ذکر شده، محصولات و خدمات دانش بنیان به دو نوع زیر طبقه بندی می شوند:
- شرکت های دانش بنیان نوع 1 – شامل معافیت مالیاتی
- شرکت های دانش بنیان نوع 2 – بدون معافیت مالیاتی
طبقه بندی شرکت های دانش بنیان
نوپا نوع یک
شرکتهای نوپا که دارای اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته خود نیستند یا دارای درآمد عملیاتی در اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته خود نیستند، در صورتی که کالاها یا خدمات یا فرایند تولید یا تجهیزات تولید مندرج در فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان سطح یک را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی و مشروط به دارا بودن همه معیارهای کالاها و خدمات دانشبنیان (ماده ۱ آییننامه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان) ساخته و ارایه نمایند، بهصورت شرکت نوپا نوع یک تأیید میشود.
نوپا نوع دو
شرکتهای نوپا که دارای اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته خود نیستند یا دارای درآمد عملیاتی در اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته خود نیستند، در صورتی که کالاها یا خدمات یا فرایند تولید یا تجهیزات تولید مندرج در فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان سطح دو را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی و مشروط به دارا بودن همه معیارهای کالاها و خدمات دانشبنیان (ماده ۱ آییننامه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان) ساخته و ارائه نمایند، بهصورت شرکت نوپا نوع دو تأیید میشود.
تولیدی نوع یک
حداقل ۲۵ درصد از درآمد عملیاتی سال مالی گذشته شرکت (که در اظهارنامه مالیاتی شرکت اظهار شدهاست)، ناشی از فروش کالاها یا خدمات دانشبنیان مندرج در فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان سطح ۲ و حائز همه معیارهای کالاها و خدمات دانشبنیان (ماده ۱ آییننامه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان) باشد.
تولیدی نوع دو
با توجه به اهمیت رسوخ فناوریهای برتر در شرکتهای صنعتی، شرکتهای متقاضی که در اظهارنامه سال مالی گذشته خود دارای درآمد عملیاتی هستند، در صورت فعالیت در حوزههای فناوری برتر، با دارا بودن یکی از شرایط بندهای ۱ یا ۲ به صورت تولیدی نوع ۲ تأیید میشوند. ۱: شرکت کالاها یا خدمات یا فرایند تولید یا تجهیزات تولید مندرج در فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان سطح ۱ یا ۲ را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی ساخته و ارائه نماید. ۲: شرکت مجری حداقل یک پروژه EPC (مهندسی، پیمانکاری و ساخت) باشد، مشروط به اینکه حداقل ۱۰ درصد از قیمت قراردادهای پروژه ناشی از بخشهای حائز همه معیارهای کالاها و خدمات دانشبنیان (ماده ۱) باشد.
نکته
شرکتهای دانشبنیان نوپا نوع ۲ و تولیدی نوع ۲ مشمول استفاده از معافیت مالیاتی نمیباشند.
ثبت شرکت دانش بنیان با فیدار بسپار ارک
جهت آشنایی بیشتر با خدمات ثبت دانش بنیان شرکت فیدار بسپار ارک و دریافت مشاوره رایگان می توانید از طریق کانال های ارتباطی ما در این وبسایت، با ما تماس حاصل نمایید.
جهت آشنایی بیشتر با شرکت های دانش بنیان، اینجا کلیک کنید.
جهت شروع فرآیند ثبت شرکت دانش بنیان با فیدار بسپار ارک، اینجا کلیک کنید.
1 نظر ارسال شده