محققان پانسمان زخمی میسازند که عفونت را تشخیص میدهد
لیک مفید: توسعه تکنیک های بازسازی پوست
مطلب مرتبط: آخرین دستاوردها در درمان زخم دیابت با پانسمان های زیست فعال
یک پانسمان زخم نانوسلولزی که می تواند علائم اولیه عفونت را بدون دخالت در روند بهبودی آشکار کند، توسط محققان دانشگاه لینکوپینگ سوئد ساخته شده است.
وقتی مطالعه آنها که در Materials Today Bio منتشر شد، نشان داد که این گام یک پیشرفت بزرگ
در راه رسیدن به نوع جدیدی از مراقبت از زخم است.
پوست بزرگترین عضو بدن انسان است، یک زخم عملکرد طبیعی پوست را مختل می کند و می تواند مدت زیادی طول بکشد تا بهبود یابد، برای بیمار بسیار دردناک باشد و در بدترین حالت ممکن است در صورت عدم درمان صحیح منجر به مرگ شود.
همچنین، زخمهایی که به سختی التیام مییابند، بار بزرگی را بر جامعه تحمیل میکنند که حدود نیمی از تمام هزینههای مراقبتهای سرپایی را شامل میشود.
در مراقبت از زخم سنتی، پانسمان ها به طور منظم، تقریبا هر دو روز یکبار تعویض می شوند.
برای بررسی اینکه آیا زخم عفونی شده است، کارکنان مراقبت باید پانسمان را بلند کرده و بر اساس ظاهر و آزمایشات ارزیابی کنند. این یک روش دردناک است که با ازهم باز شدن مکرر دلمه، بهبود زخم را مختل می کند. خطر عفونت نیز هر بار که زخم در معرض قرار می گیرد افزایش می یابد.
محققان دانشگاه لینکوپینگ با همکاری همکارانش از دانشگاه های Örebro و Luleå اکنون یک پانسمان زخم از نانوسلولز ساخته اند که می تواند علائم اولیه عفونت را بدون دخالت در روند بهبود آشکار کند.
“بدون نیاز به برداشتن پانسمان” شما میتوانید ببینید که آیا زخم عفونی شده است، این نوع جدیدی از مراقبت از زخم پرده برمیدارد و می تواند منجر به مراقبت کارآمدتر و بهبود زندگی بیماران با زخم های سخت تر شود.
برای اینکه پانسمان زخم مقدار pH بالا را نشان دهد، محققان از برومتیمول آبی، BTB، رنگی استفاده کردند که زمانی که مقدار pH از 7 بیشتر شود، رنگ از زرد به آبی تغییر میکند.
پانسمان از نانوسلولز شبکه ای محکم ساخته شده است که از ورود باکتری ها و سایر میکروب ها به داخل جلوگیری می کند و درعین حال، این ماده به گازها و مایعات اجازه عبور می دهد، چیزی که برای بهبود زخم مهم است.
ایده این است که پس از اعمال، پانسمان در طول کل فرآیند بهبود باقی خواهد ماند واگر زخم عفونی شود، پانسمان تغییر رنگ نشان می دهد.
زخم های غیر عفونی دارای مقدار pH حدود 5.5 هستند، هنگامی که عفونت رخ می دهد، زخم بیش از پیش مهم می شود و ممکن است مقدار pH آن 8 یا حتی بالاتر باشد.
این به این دلیل است که باکتریهای زخم محیط اطراف خود را تغییر میدهند تا با محیط رشد مطلوب خود سازگار شوند.
مقدار pH بالا در زخم را می توان مدتها قبل از هر گونه چرک، درد یا قرمزی که شایع ترین علائم عفونت هستند، تشخیص داد.
تاریخ: 1403/5/30
مهسا نعمتی