لنزهای چشمی نانوکامپوزیت طلا که کوررنگی را بهبود میبخشند
تصور کنید جهان را در سایه های خاموش می بینید، آسمان خاکستری، چمن خاکستری و …
برخی از افراد مبتلا به کوررنگی همه چیز را اینگونه می بینند و بیشتر آنها نمی توانند رنگ های خاصی را ببینند.
عینک های رنگی می توانند کمک کننده باشند، اما نمی توان از آنها برای اصلاح تاری دید استفاده کرد.
همچنین لنزهای رنگی چشم که در حال حاضر برای این بیماری در حال توسعه هستند به طور بالقوه مضر و ناپایدار هستند.
اکنون، در ACS Nano (لنزهای چشمی نانوکامپوزیت طلا برای مدیریت کوررنگی)، محققان گزارش داده اند که نانو ذرات طلا را به لنزهای چشمی افزودند تا راه ایمن تری برای دیدن رنگها ایجاد کنند.
برخی از فعالیتهای روزانه برای کسانی که دچار کوررنگی هستند مانند تعیین رسیده بودن موز، انتخاب لباسهای مناسب یا توقف در چراغ قرمز، دشوار است.
اکثر افراد مبتلا به این اختلال ژنتیکی در تشخیص سایههای قرمز و سبز مشکل دارند و با عینکهای قرمز رنگ میتوانند آن رنگها را آشکارتر و راحتتر ببینند.
با این حال، این لنزها حجیم هستند و مواد لنز را نمی توان برای رفع مشکلات بینایی ساخت بنابراین، محققان به توسعه لنزهای چشمی رنگی خاص روی آورده اند.
اگرچه در نمونه اولیه لنزهای دارای رنگدانه سرخابی برای درک رنگ قرمز و سبز آزمایشهای بالینی را بهبود بخشیدند، اما آنها رنگ را استخراج کردند که منجر به نگرانیهایی در مورد ایمنی آنها شد.
نانوکامپوزیتهای طلا غیرسمی هستند و قرنهاست که برای تولید «شیشه کرن بری» به دلیل نحوه پراکندگی نور مورد استفاده قرار میگیرند بنابراین، احمد صالح، حیدر بات و همکارانش می خواستند ببینند که آیا ترکیب نانوذرات طلا در مواد لنز چشمی به جای رنگ
میتواند کنتراست قرمز و سبز را به طور ایمن و موثر بهبود بخشد.
بیشتر بدانید:استفاده از نانوذرات طلا برای بهبود ایمنی بدن
برای ساخت لنزهای چشمی، محققان نانوذرات طلا را به طور یکنواخت با یک پلیمر هیدروژل مخلوط کردند و ژلهایی با رنگ رز(گل سرخ)تولید کردند که نور را در طول موجهای 520 تا 580 نانومتر فیلتر میکردند که طول موجهای قرمز و سبز با هم همپوشانی دارند.
موثرترین لنزهای چشمی لنزهایی بودند که دارای نانوذرات طلا با عرض 40 نانومتر بودند، زیرا در آزمایشها، این ذرات بیش از حد لازم، رنگ فشرده یا فیلتر نکردند.
علاوه بر این، این لنزها دارای خواص نگهداری آب، مشابه لنزهای تجاری بودند وهمچنین برای سلولهایی که در ظروف پتری در آزمایشگاه رشد می کردند سمی نبودند.
در نهایت، محققان به طور مستقیم مواد جدید خود را با دو جفت عینک رنگی موجود در بازار و لنز چشمی با رنگدانه سرخابی خود مقایسه کردند.
عدسیهای نانوکامپوزیت طلا در طول موجهایی که مهارمیکردند نسبت به عینکها برگزیدهتر بودند.
لنزهای جدید با محدوده طول موج لنزهای چشمی رنگ شده مطابقت داشتند، که نشان میدهد نانوکامپوزیتهای طلا برای افرادی که مشکلات در دیدن رنگ قرمز و سبز دارند بدون نگرانیهای ایمنی احتمالی مناسب هستند.
محققان می گویند که گام بعدی انجام آزمایش های بالینی با بیماران برای سنجیدن راحتی لنزها است.
مقاله مفید:نانوتکنولوژی ممکن است ژن تراپی برای درمان نابینایی را بهبود بخشد
بیشتر بخوانید:طلای سبک وزن 18 عیار ساخته شده از پلاستیک
تاریخ:1403/6/27
مهسا نعمتی