ارتباط با ما 02144787082

دانشمندان دستگاه جدیدی برای تشخیص تومورهای مغزی با استفاده از ادرار ساخته‌اند!

زمان مطالعه: 2 دقیقه دانشمندان دستگاه جدیدی برای تشخیص تومورهای مغزی با استفاده از ادرار ساخته‌اند محققان دانشگاه ناگویا در ژاپن از دستگاه جدیدی برای شناسایی یک پروتئین غشایی حیاتی در ادرار استفاده کرده اند که نشان می دهد بیمار تومور مغزی دارد یا خیر. این پروتئین می‌تواند برای تشخیص سرطان مغز، اجتناب از نیاز به آزمایش‌های تهاجمی و ...

دانشمندان دستگاه جدیدی برای تشخیص تومورهای مغزی با استفاده از ادرار ساخته‌اند
2 دقیقه
0 دیدگاه
مهسا نعمتی
زمان مطالعه: 2 دقیقه

دانشمندان دستگاه جدیدی برای تشخیص تومورهای مغزی با استفاده از ادرار ساخته‌اند

محققان دانشگاه ناگویا در ژاپن از دستگاه جدیدی برای شناسایی یک پروتئین غشایی حیاتی در ادرار استفاده کرده اند که نشان می دهد بیمار تومور مغزی دارد یا خیر.

این پروتئین می‌تواند برای تشخیص سرطان مغز، اجتناب از نیاز به آزمایش‌های تهاجمی و افزایش احتمال تشخیص زودهنگام تومورها برای جراحی استفاده شود.

این تحقیق همچنین می تواند پیامدهای بالقوه ای برای تشخیص سایر انواع سرطان داشته باشد (این تحقیق در ACS Nano منتشر شده است).

اگرچه تشخیص زودهنگام بسیاری از انواع سرطان به افزایش اخیر سرعت ماندگاری سرطان کمک کرده است، اما سرعت ماندگاری تومورهای مغزی برای بیش از 20 سال تقریباً بدون تغییر باقی مانده است، در نتیجه تا حدودی این موضوع به دلیل تشخیص دیرهنگام آنها است.

پزشکان اغلب تومورهای مغزی را پس از شروع علائم عصبی، مانند از دست دادن حرکت یا تکلم، تشخیص میدهند که در آن زمان تومور به اندازه قابل توجهی رسیده است.

پیدا کردن تومور در زمانی که هنوز کوچک است و شروع درمان در اسرع وقت، باید به نجات جان افراد کمک کند.

یکی از نشانه‌های احتمالی که فرد مبتلا به تومور مغزی است، وجود وزیکول‌های(تاول‌های) خارج سلولی مرتبط با تومور (EVs) در ادرار او است.

EV ها وزیکول‌هایی با اندازه نانو هستند که درعملکردهای مختلفی از جمله ارتباط سلول به سلول نقش دارند. آنهایی که در بیماران سرطان مغز یافت می شوند دارای انواع خاصی از RNA و پروتئین‌های غشایی هستند، می توان از آنها برای تشخیص وجود سرطان و پیشرفت آن استفاده کرد.

اگرچه آنها دور از مغز دفع می شوند، بسیاری از EV های سلول های سرطانی به طور پایدار وجود دارند و بدون تجزیه از طریق ادرار دفع می شوند.

دانشیار تاکائو یاسویی از دانشکده مهندسی دانشگاه ناگویا، توضیح می دهد که «آزمایش ادرار مزایای زیادی دارد و همچنین بیوپسی مایع را می توان با استفاده از بسیاری از مایعات بدن انجام داد، اما آزمایش خون تهاجمی است. آزمایش ادرار یک روش موثر، ساده و غیر تهاجمی است زیرا ادرار حاوی مولکول‌های زیستی اطلاعاتی زیادی است که می‌توان آن‌ها را برای شناسایی بیماری ردیابی کرد.»

یک گروه تحقیقاتی به رهبری یاسویی و پروفسور یوشینوبو بابا از دانشکده مهندسی دانشگاه ناگویا، با همکاری موسسه نوآوری برای جامعه آینده دانشگاه ناگویا و دانشگاه توکیو، یک پلت فرم تجزیه و تحلیل جدید برای Evs تومورمغزی با استفاده از نانوسیم ها ایجاد کرده است.

با استفاده از این دستگاه، آن ها دو نوع خاص از پروتئین های غشایی EV را که با نام CD31/CD63 شناخته می شوند، از نمونه ادرار بیماران تومور مغزی شناسایی کردند. جست‌وجوی این پروتئین‌های  می‌تواند پزشکان را قادر سازد تا بیماران تومور را قبل از بروز علائم شناسایی کنند.

یاسویی گفت: در حال حاضر روش های جداسازی و تشخیص EV به بیش از دو ابزار و یک سنجش برای جداسازی و سپس تشخیص EV نیاز دارد.

آزمایش نانوسیم یکپارچه می‌تواند EV ها را با استفاده از یک روش ساده جداسازی و شناسایی کند. در آینده، کاربران می‌توانند نمونه‌ها را از طریق سنجش ما اجرا کنند و بخش تشخیص را با تغییر انتخابی آن برای شناسایی پروتئین‌های غشایی خاص یا miRNA ها در داخل EVها تغییر دهند.

با استفاده از این پلت فرم، ما انتظار داریم که تجزیه و تحلیل سطح بیان پروتئین‌های غشایی خاص را در دستگاه های الکتریکی ادراری بیماران، که امکان تشخیص زودهنگام انواع مختلف سرطان را فراهم می‌کند، افزایش دهیم.

 

مطلب مفید:انتقال دارو با استفاده از نانوذرات طلا برای شکار تومورها

بیشتر بدانید: فیلم های نازک پلیمری و درمان سرطان

 

تاریخ:1403/8/8

مهسا نعمتی

دیدگاهتان را بنویسید