ارتباط با ما 02144787082

انقلابی در فناوری با التراسوند

زمان مطالعه: 2 دقیقه انقلابی در فناوری با التراسوند یک روش جدید و بسیار حساس برای اندازه‌گیری فراصوت می‌تواند همه چیز را از دستگاه‌های پزشکی گرفته تا وسایل نقلیه بدون سرنشین متحول کند. محققان دانشگاه کوئینزلند تکنیک‌های مدرن نانوساخت و نانوفوتونیک را برای ساخت حسگرهای فراصوت فوق دقیق روی یک تراشه سیلیکونی ترکیب کرده‌اند. پروفسور وارویک بوون، از طرح ...

انقلابی در فناوری با التراسوند
2 دقیقه
0 دیدگاه
مهسا نعمتی
زمان مطالعه: 2 دقیقه

انقلابی در فناوری با التراسوند

یک روش جدید و بسیار حساس برای اندازه‌گیری فراصوت می‌تواند همه چیز را از دستگاه‌های پزشکی گرفته تا وسایل نقلیه بدون سرنشین متحول کند.

محققان دانشگاه کوئینزلند تکنیک‌های مدرن نانوساخت و نانوفوتونیک را برای ساخت حسگرهای فراصوت فوق دقیق روی یک تراشه سیلیکونی ترکیب کرده‌اند.

پروفسور وارویک بوون، از طرح سنجش دقیق دانشگاه کوئینزلند و مرکز سیستم‌های کوانتومی مهندسی‌شده استرالیا، گفت که این پیشرفت می‌تواند منجر به مجموعه‌ای از فناوری‌های جدید و هیجان‌انگیز شود.

او گفت: «این یک گام بزرگ رو به جلو است، زیرا اندازه‌گیری دقیق سونوگرافی برای طیف وسیعی از کاربردها حیاتی است.»

سونوگرافی برای سونوگرافی پزشکی، اغلب برای معاینه زنان باردار، و همچنین برای تصویربرداری زیست‌پزشکی با وضوح بالا برای تشخیص تومورها و سایر ناهنجاری‌ها استفاده می‌شود.

همچنین معمولاً برای کاربردهای فضایی، مانند تصویربرداری سونار از اشیاء زیر آب یا در ناوبری وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین، استفاده می‌شود.

بهبود این کاربردها نیاز به حسگرهای کوچک‌تر و با دقت بالاتر دارد و با این تکنیک جدید، دقیقاً همان چیزی است که ما توانسته‌ایم توسعه دهیم.

این فناوری آنقدر حساس است که برای اولین بار می‌تواند نیروهای تصادفی بسیار کوچک ناشی از مولکول‌های هوای اطراف را بشنود.

پروفسور بوون گفت: ما یک ردیاب فراصوت تقریباً بی‌نقص ساخته‌ایم که به مرزهای توانایی این فناوری نزدیک می‌شود.

ما اکنون قادر به اندازه‌گیری امواج فراصوتی هستیم که نیروهای کوچکی، قابل مقایسه با نیروی گرانشی بر روی یک ویروس اعمال می‌کنند و می‌توانیم این کار را با حسگرهایی با قطر کمتر از یک میلی‌متر انجام دهیم.

دکتر سحر بصیری اصفهانی، رهبر تحقیقات، که اکنون در دانشگاه سوانسی است، گفت که دقت این فناوری می‌تواند نحوه درک دانشمندان از زیست‌شناسی را تغییر دهد.

او گفت: “ما به زودی توانایی گوش دادن به صدای ساطع شده از باکتری‌ها و سلول‌های زنده را خواهیم داشت.”

این موضوع می‌تواند اساساً درک ما از نحوه عملکرد این سیستم‌های بیولوژیکی کوچک را بهبود بخشد.

درک عمیق‌تر این سیستم‌های بیولوژیکی ممکن است به درمان‌های جدیدی منجر شود، بنابراین ما مشتاقانه منتظریم ببینیم چه کاربردهایی در آینده پدیدار می‌شوند.

این تحقیق در Nature Communications منتشر شده است.

بیشتر بدانید:انقلابی در درمان سرطان

بیشتر بخوانید:محققان حسگر زیستی DNA منحصر به فردی برای تشخیص بیماری در مراحل اولیه ایجاد کردند

 

 تاریخ: 1404/3/13

مهسانعمتی

دیدگاهتان را بنویسید