انتقال فناوری چیست؟
انتقال فناوری (Technology transfer) : به معنی هدایت یک تکنولوژی و فناوری خاص، از آزمایشگاه به صنعت، و یا از بخشی از صنعت به بخش دیگری از آن است. به طور کلی، هر گونه جا به جایی فناوری، با هدف رفع نیاز بخش های مختلف صنعت را انتقال فناوری می نامند.
به بیان دیگر، انتقال فناوری، فرآیند جا به جایی فناوری از یک شخص یا یک سازمان است که صاحب مالکیت مادی و معنوی آن فناوری است. هدف از این عمل، تبدیل اختراعات و نتایج علمی به محصولات و خدمات جدیدی است که به نفع جامعه باشد.
انتقال فناوری یکی از اصلی ترین چرخ های محرک صنعت است. به طوری که بدون آن، شرکت ها و صنایع، نیازمند صرف هزینه های هنگفت تحقیق و توسعه خواهند شد.
در واقع پروسه انتقال تکنولوژی، با برداشتن بخش زیادی از هزینه های تحقیق و توسعه از دوش صنعت، با سرعتی بسیار بالاتر، مشکلات و نیازهای علمی و فناورانه را برطرف می نماید.
مسئولیت انجام این کار عمدا به عهده دفاتر انتقال فناوری یا TTO ها (Technology transfer office) است. این دفاتر که در تمامی مراکز علمی و پژوهشی حضور دارند، نیازهای صنعت را بررسی و پاسخ این نیازها را در گوشه و کنار آزمایشگاه ها و مراکز آموزش عالی، جستجو می کنند.
دفاتر انتقال فناوری همچنین با شناسایی فناوری های روز و اختراعاتی که هنوز هیچ نیازی برای آنها وجود ندارد، و انجام پتانسیل سنجی، این فناوری ها را به صنعت معرفی می نماید.
مراحل انتقال فناوری چیست؟
-
شناسایی نقاط ضعف بخش صنعت
-
بررسی محیط آکادمیک با هدف شناسایی راه حل ها
-
انتقال مالکیت یا حق استفاده از فناوری به صنعت
-
رصد بازار با هدف بررسی میزان موفقیت پروسه
انتقال فناوری با فیدار بسپار ارک
شرکت فیدار بسپار ارک، به عنوان یکی از کارگزاران رسمی معاونت علمی و فناوری، از سال 1395 در زمینه انتقال فناوری فعالیت می نماید.
جهت آشنایی بیشتر با خدمات انتقال فناوری شرکت فیدار بسپار ارک و دریافت مشاوره رایگان می توانید از طریق کانال های ارتباطی ما در این وبسایت، با ما تماس حاصل نمایید.
جهت آشنایی بیشتر با فرآیند انتقال فناوری، اینجا کلیک کنید.
جهت شروع فرآیند انتقال فناوری با فیدار بسپار ارک، اینجا کلیک کنید.
1 نظر ارسال شده
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
بسیار مفید بود ممنونم.